Categorie: Știri naționale

Platforma de investigaţii jurnalistice RISE Project a publicat astăzi o anchetă-mamut, despre mai multe terenuri din Bucureşti, cunoscute generic ca Parcul Verdi, au fost cumpărate de Primăria Generală la preţuri astronomice, aducându-le profituri colosale speculanţilor imoboliari, persoane care dobândiseră terenurile de-a lungul timpului de la moştenitorii de drept şi care, - susţin jurnaliştii de investigaţie - premeditaseră revânzarea către municipalitate.

"A fost o dată un samsar care, după ce a fraudat litoralul românesc, a dat un tun spectaculos în București. Administrația Firea l-a vegheat protector pas cu pas. Miza aranjamentului se ridică la 50 de milioane de euro, bani plătiți de Primăria Capitalei pentru 5,6 hectare. Pretextul este conservarea unui parc din nordul orașului", se arată în deschiderea articolului publicat miercuri.

Suma însă este dublă față de prețul pieței, iar toată combinația imobiliară a fost pregătită minuțios pentru momentul exproprierii, mai notează jurnaliştii RISE Project, explicând că au analizat istoricul fiecărei tranzacții din acest caz și au descoperit o "grupare organizată de profitori, formată din oamenii primarului Firea, o fostă iubită a lui Codrin Ștefănescu, mama fondatorului Cancan, fiica bulibașei din Târgoviște, un deputat, un șef de clan iranian, rechini imobiliari faimoși și o armată de interpuși".

Samsarul Dragoș Săvulescu, urmărit internațional, fost finanţator al clubului Dinamo şi condamnat într-un alt dosar vizând retrocedările, este personajul principal. El nu a răspuns întrebărilor adresate de RISE Project, mai menţionează jurnaliştii, care precizează că nici primarul Gabriela Firea nu a dorit să comunice cu RISE pe marginea achiziției terenurilor din Parcul Verdi. Primăria Capitalei a refuzat totodată să transmită copii după contractele de vânzare-cumpărare, pe motiv că ar conține date cu caracter personal. 

Citiţi AICI toate detaliile!

Back To Top