Categorie: Știri naționale

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI și coordonatorul Departamentului pentru Situații de urgență, a declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de infectări după perioada sărbătorilor, pornind în primul rând de la numărul mare de amenzi care arată că mulți români nu au mai respectat restricțiile impuse de autorități.

 

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI. (…) Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din primele zile”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Secretarul de stat în MAI a subliniat că începerea vaccinării nu înseamnă finalizarea problemei, ci “începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat”.

Arafat consideră că România nu va ieși din starea de alertă, cel mai probabil urmând ca această măsură să fie prelungită. “Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a mai spus șeful DSU, pentru sursa citată.

Back To Top