Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Premierul Florin Cîțu a fost tranșant, vineri dimineață, după ce aproximativ 600 de lucrători au blocat circulația metroului, într-un protest spontan. Prim-ministrul sugerează că acțiunea are legătură cu anunțul făcut ieri de conducerea Metrorex, privind eliberarea spațiilor comerciale din galerii, administrate de sindicat.

“Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal.

Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. 

Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri.

Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a declarat Florin Cîțu, vineri dimineață.

Conducerea Metrorex a anunțat că, joi seară, „circa 250 de sindicalişti şi comercianţi au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acţiune de ocupare a căilor de metrou. În cursul dimineţii, în jurul orei 3.30 li s-au alăturat o parte dintre angajaţii Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.   Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerinţele lor. Aceştia au refuzat dialogul şi au ocupat abuziv şi ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.  În momentul de faţă sunt circa 600 de participanţi la acest protest. Trebuie menţionat ca angajaţii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.  Acţiunea de protest e ilegală, perturba ordinea publică şi împiedica desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti.   Metrorex îşi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate”.   

Într-un comunicat ulterior, directorul Metrorex a transmis că “reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii. Aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii.

Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se afla pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi consideram acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni.

De asemenea asiguram locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă.”

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de sindicat. Liderul sindicatului este Ion Rădoi, fost deputat în perioada 2000 - 2004 şi senator în legislatura 2004 - 2008.

Un raport al Corpului de Control arată nereguli grave cu privire la spațiile comerciale respective, concretizate într-o gaură neagră în bugetul Metrorex. Prin acest raport s-a propus chiar sesizarea organelor de urmărire penală, abilitate pentru efectuarea cercetărilor cu privire la fapte "în rem" şi aplicarea măsurilor prevăzute de lege.

Unitatea - Sindicatul Liber Din Metrou a transmis, în urmă cu puțin timp, prin intermediul unei rețele de socializare, o replică la acuzațiile aduse în această dimineață: “Oamenii din metrou sunt supărați pentru intimidare și măsurile pe care le coaceți în culise, fără să-i consultați. NU spatiile comerciale sunt motivul revoltei salariaților din metrou. Noi nu putem munci fără să respectam instrucțiunile de serviciu, nu servicii, pe care ne obligați să le încalcăm.”

Foto: Facebook/ Unitatea - Sindicatul Liber Din Metrou

Back To Top