Aproape 3.000 de tone de gunoaie ingroapa Sectorul 1 al Capitalei
Categorie: Știri naționale

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat vineri că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 din București.

Prefectul a anunțat că a transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului, în contextul conflictului dintre Primăria de sector şi operatorul de salubritate (VEZI DETALII), scrie News.ro.

Miercuri seară, CLSU ceruse Prefecturii să declare starea de alertă în contextul situației sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

Consiliul Local al Sectorului 1 se reunește vineri, la prânz, pentru a discuta rezilierea contractului cu Romprest. La acest moment, autoritățile locale estimează că în Sectorul 1 s-au adunat aproape 2.700 de tone de deșeuri.

Criza privind salubritatea, la Ploiești

În luna mai, și Ploieștiul a fost la un pas de a declara starea de alertă din cuza gunoaielor. Autoritățile locale au cerut aprobare Prefecturii pentru acest lucru, la momentul respectiv, primind în schimb tot o solicitare, privind furnizarea de documente suplimentare (VEZI DETALII).

Sursa foto: Cotidianul

 

Back To Top