Autostrada A4 Sud, o alternativa la viitorul drum expres din sudul litoralului
Categorie: Știri naționale

Senatorul USR-PLUS Remus Negoi i-a dat replica fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, după ce acesta l-a tot atacat pe succesorul său, Cătălin Drulă, pe tema construirii drumului expres pe ruta Constanța – Mangalia – Vama Veche, care nu apare în Planul Național de Redresare și Reziliență, transmis spre aprobare la Bruxelles.

Într-un comunicat de presă, Negoi vorbește despre o altă variantă pentru sudul litoralului, și anume Autostrada A4 Sud.

“Performanțe concrete ale ministrului Cătălin Drulă versus vorbărie multă a fostului ministru al transporturilor Noi, cei din USR PLUS, vorbim mai puțin și facem mult mai mult. Cu date concrete, nu cu vorbărie pe facebook. De ceva vreme, se tot comunică despre varianta ocolitoare Techirghiol, fără însă a avea vreun temei sau substanță”, a transmis senatorul.

Acesta spune că, la preluarea Ministerului Transporturilor de către USR-PLUS; pentru viitorul drum care ocolește Techirghiol nu era stabilit nici măcar traseul.

Negoi: “Când am venit noi în Ministerul Transporturilor, nici măcar nu era selectat traseul”

“Despre PNRR, concret, am început să discutăm cu Comisia Europeană anul acesta şi a trebuit să ne încadrăm în limite financiare foarte stricte şi în nişte criterii clare: MATURITATE PROIECTE, REȚEA CORE EUROPEANĂ. Vorbind concret despre viitorul drum care ocolește Techirghiol, când am venit noi, USR PLUS, în Ministerul Transporturilor, nici măcar nu era selectat traseul, așa că a trebuit să alegem viitorul traseu, după multe discuții cu primăriţa din Cumpăna. Imediat după aceea, ministrul USR-PLUS, Cătălin Drulă, a dat drumul la investigații detaliate de teren, studii topografice, geotehnice, etc., adică demersuri concrete, NU VORBE, pentru a demara ceva ce va fi pus în practică până în martie 2022, cu pași și termeni clari de implementare”, sus’ine parlamentarul USR.

Varianta drumului expres, înlocuită cu un proiect de autostradă

Negoi spune că “în acest moment vorbim despre AUTOSTRADA A4 SUD (nu drum expres), care se va desprinde din autostrada A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli localitatea Techirghiol - cea mai bună variantă posibilă. În primăvara lui 2022 se va termina Studiul de Fezabilitate (SF) + Proiect Tehnic (PT) și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor.  Sursa de finanțare a autostrăzii A4 Sud (nu pe hârtie ori pe facebook, ci reală) va fi Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027”.

Back To Top