Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ursii din romania vor fi numarati intr-un studiu finanta din fonduri europene
Categorie: Știri naționale

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Mediului au lansat, miercuri, un proiect care va estima populaţia de urşi din România. Valoarea acestuia se ridică la 11 milioane de euro, fonduri care vor fi asigurate din finanțare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile încearcă să rezolve prin acest proiect o problemă care trenează de mai mulţi ani. Potrivit acestuia, în 2016 s-a luat decizia de a se interzice vânătoarea la urşi, pentru a nu se  face exces, în ideea că evaluările privitoare la numărul populaţiei de urşi nu erau foarte bazate pe cifre foarte solide. „Prezumţia la acel moment a fost că e o decizie temporară, urmând să se facă un recensământ pe baze ştiinţifice a câţi urşi avem exact în România şi apoi se va reveni. Nu s-a întâmplat nimic”, a spus Ghinea.

Finanțare pentru estimarea populației de urs

La rândul său, ministrul Mediului, Barna Tánczos, a explicat că va exista un studiu care va aproxima, cât mai aproape de realitate, numărul de exemplare de urs din România. “Primul obiectiv al acestui proiect este un studiu ştiinţific pe populaţia de urs din România, un studiu ştiinţific care este în premieră chiar mondială la o asemenea populaţie de urs nu s-a făcut nicăieri în lume un studiu bazat pe probe genetice. Studiul cel mai amplu s-a făcut la o populaţie de aproximativ 3.000 de exemplare, cu siguranţă România este mult peste acest număr în ceea ce priveşte populaţia de urs. Ultima raportare din 2016 a însemnat o populaţie între 6.500 şi 7.000  de exemplare. Este cea mai exactă metodă ştiinţifică prin care se poate estima o populaţie de urs, vorbim în continuare de estimare, nu putem vorbi de un numărare bob cu bob, exemplar cu exemplar pentru că vorbim de un habitat natural unde sunt amplasate aceste populaţii în diverse zone”, a argumentat ministrul.

Complex de îngrijire a urșilor și garduri electrice pentru protejarea populației

Prin același proiect, la Brașov ar urma să fie amenajat un complex de îngrijire a urșilor bruni, în timp ce, în țară, populația va fi protejată prin montarea unor garduri electrice menită să țină animalele sălbatice la distanță. Al doilea obiectiv este construirea unui complex de îngrijire a urşilor bruni în judeţul Braşov, cu un buget de aproximativ două milioane de euro pentru aproximativ 100 de exemplare, pe 60 de hectare se va construi un complex. Complexul va fi dotat cu drone, cu soluţii care elimină contactul direct între urs şi om în momentul în care se desfăşoară această activitate de hrănire şi aici vor fi relocate acele exemplare care nu mai pot în habitatul lor natural. Al treilea obiectiv este achiziţionarea şi instalarea de sisteme de protecţie a animalelor domestice, a culturilor şi a bunurilor populaţie. Vorbim aici de 1140 de garduri electrice, de  diverse tipuri, de diverse tehnologii şi montarea camerelor de supraveghere pentru a urmări eficienţa fiecărui tip de gard electric”, a explicat ministrul Mediului.

Back To Top