Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Casa de pe bancnota de 10 lei se afla in muzeul astra din sibiu
Categorie: Știri naționale

Adevărata casă de pe bancnota de 10 lei se află la Muzeul Astra din Sibiu. Ea a aparținut unei familii boierești din Vlădești, Vâlcea. Se presupune că a fost construită în 1835, după o inscripție găsită pe o grindă. Construcția este deosebit de frumoasă și valoroasă și respectă modelul culelor oltenești. Are un mic foișor (cerdac) și este înălțată pe un soclu din piatră de râu, scrie Dana Gonț pe blogul său.

Cunosc povestea despre casa de pe bancnota de 10 lei de mai mulți ani, dar nu am scris până acum despre ea pentru că mi s-a părut prea cunoscută. Nu mare mi-a fost mirarea totuși să constat că, din cauza unui reportaj difuzat la un post de televiziune, mulți oameni cred că este vorba despre Casa cu blazoane din Chiojdu (Buzău) despre care puteți citi în articolul despre Ținutul Buzăului. Frumoasă și demnă de vizitat, totuși casa din Chiojdu nu este cea de pe bancnotă.

Casa a fost modificată de-a lungul timpului, iar micile diferențe dintre imaginea de pe bancnotă și cea a actualei case de la Muzeul Astra vin din faptul că restauratorii au ales să respecte planurile construcției inițiale. Nu în ultimul rând trebuie să țineți cont că peisajul e schimbat pentru că această casă a fost strămutată la muzeul din Dumbrava Sibiului, din vatra ei. Dar dacă vei compara fotografia casei din 1938, din vremea în care ea se afla în comuna Vlădești, județul Vâlcea, cu desenul de pe bancnotă, realizat de către graficianul Nicolae Săftoiu, vei vedea că este una și aceeași. Material integral și FOTO AICI

Back To Top