control politie pandemie
Categorie: Știri naționale

Comuna dâmbovițeană Morteni a ajuns, săptămâna trecută, la o rată de infectare de 4,85 la mie, iar de vineri s-a întors la restricții  dure, de tipul măsurilor implementate în vârful pandemiei.

CJSU Dâmbovița a decis, vineri, instituirea unor restricții privind deplasarea persoanelor pe timp de noapte și programul de funcționare pe durata weekend-ului, la Morteni, după ce anterior, hotărâse și alte măsuri, aplicabile de la incidența de 3 la mie, conform H.G. nr. 826/05.08.2021 privind prelungirea stării de urgență.

Astfel, pe lângă interdicția privind organizarea unor evenimente, de exemplu, din acest weekend se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Program redus în magazine

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Aceeași hotărâre mai prevede că se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori. În plus, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Restricții până pe 8 septembrie

“Se constată depășirea limitei incidenței cumulate la 14 zile, peste 4/1000 locuitori în comuna Morteni (4,85/1000 locuitori). La nivelul unității administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) vor fi aplicate măsurile specifice intervalelor de referinţă (peste 3/1000 locuitori și peste 4/1000 locuitori) ale incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021. În unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1, alin (1) măsurile specifice se vor aplica astfel: pentru intervalul de referință al incidenței peste 3/1000 locuitori, până la expirarea termenului prevăzut în H CJSU nr. 137/25.08.2021, respectiv 08.09.2021; pentru intervalul de referință al incidenței peste 4/1000 locuitori, până când se constată că rata incidenței este mai mică sau egală cu 3,5/1000 locuitori”, se arată în hotărârea CJSU.

Back To Top