Ștafeta Veteranilor Casa Regală
Categorie: Știri naționale

Casa Regală a României a organizat vineri, la Palatul Elisabeta, o ceremonie dedicată militarilor care participă anual la Ștafeta Veteranilor şi reprezentanţilor Asociaţiei Voluntarilor Invictus.

"A devenit deja o tradiţie ca, în fiecare an, militarii răniţi şi voluntarii Invictus să fie primiţi cu mult drag în Curtea Palatului Elisabeta de către Familia Regală a României, drept mulţumire pentru curajul dovedit în teatrele de operaţii şi în activităţile de voluntariat desfăşurate. Sunt sigur că aceste întâlniri vă motivează şi mai tare şi mulţumesc gazdelor noastre, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţei Sale Regale Principele Radu al României pentru sprijinul pe care îl oferă militarilor noştri ca aceştia să treacă peste problemele medicale cu care se confruntă", a declarat Marius Bălu, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.

VEZI ȘI: Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a primit “Cheia Orașului Ploiești”

Ștafeta Veteranilor, la a VIII-a ediție

Ștafeta Veteranilor a început pe data de 1 octombrie, a străbătut toate judeţele ţării şi s-a încheiat pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Anul acesta, la a VIII-a ediție a evenimentului, 800 de voluntari Invictus din toată ţara, alergători şi ciclişti au purtat Ștafeta Veteranilor pe trei trasee, de la Mărăşeşti, Chişinău şi Făgăraş până la Carei, care au însumat aproximativ 3.800 de kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României, de ieri şi de astăzi.

Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României din anul 2016.

Back To Top