dosare medici teste covid certificate false
Categorie: Știri naționale

O metodă nouă de fraudă cu certificate verzi a fost identificată de oamenii legii. Mai mulți medici de familie din România sunt anchetați pentru că ar falsifica rezultatele unor teste Covid.

Polițiștii au descoperit că aceștia declarau în platformele oficiale că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive, așa că aceștia beneficiau și de concediu medical, iar apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală, informează Digi24. "Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi. În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi", a arătat comisarul şef de Poliţie Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 20 de dosare penale pentru fraudă cu teste COVID şi certificate deschise într-o săptămână

Potrivit reprezentantului MAI, doar în ultima săptămână au fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane. Dajbog a precizat și că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost iniţiate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie.

Citiţi şi: Pelerini români cu certificate false, suspectați c-au răspândit virusul pe Muntele Athos

Back To Top