covid muntele athos pelerini certificate false vaccinare
Categorie: Știri internaționale

Doi călugări de pe Muntele Athos au murit după ce s-au infectat cu COVID iar alţi trei sunt bolnavi, iar autorităţile suspectează că virusul ar fi fost răspândit de pelerini din Balcani, în special români, intraţi pe baza unor certificate false de vaccinare.

Citiţi şi: 868 de persoane cercetate în dosare privind certificate false de vaccinare

Duminică a fost anunţat decesul unui călugăr în vârstă de 59 de ani, la câteva zile după moartea unui alt călugăr de la Schitul Sfânta Ana, transmite publicația Proto Thema, citată de G4Media. Ambii au fost nevaccinaţi, potrivit primelor informaţii. În acelaşi timp, la Sfântul Munte se luptă pentru viaţa lor şi alţi trei călugări care s-au îmbolnăvit de COVID şi care nu sunt vaccinaţi, mai arată sursa citată.

Pelerini suspectaţi c-au intrat cu ajutorul unor certificate false de vaccinare

Potrivit primelor evaluări şi informaţii, autorităţile vorbesc despre mai mulţi pelerini din Balcani, în special din România, care intră în mănăstirile de la Sfântul Munte pe baza unor certificate false de vaccinare, ceea ce a permis o nouă răspândire a coronavirusului, mai arată sursa citată.

Citiţi şi: Un subofițer de la Pașapoarte și membri ai unui lot olimpic, printre cei care au solicitat certificate de vaccinare falsificate

Back To Top