alexandru rafila certificatul verde
Categorie: Știri naționale

Alexandru Rafila, propus ministru al Sănătății, a vorbit într-un interviu acordat pentru Marius Tucă despre viziunea sa cu privire la certificatul verde. Acesta a ar[tat c[ documentul este necesar, “un drum spre normalitate”, și consideră că ar trebui solicitat inclusiv la locul de muncă. Pe de altă parte, Rafila spune că nu ar trebui utilizat tot timpul, ci doar când există pericolul creșterii riscului de infectare și semnale că situația ar urma să se agraveze.

Alexandru Rafila vede certificatul verde drept “un drum spre normalitate”, dar în anumite condiții. Invitat la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News, Rafila, care ar putea deveni, în curând, ministru al Sănătății, crede că documentul ar trebui introdus și la muncă, dar susține totodată că acesta ar putea incluse și testarea, însă nu pe cea de anticorpi, atât timp cât nu există “o metodă care să certifice protecţia persoanelor care au trecut prin boală şi care n-au ştiut, au fost asimptomatice”.

VEZI ȘI: Alexandru Rafila: Vaccinarea, singura soluţie pentru a evita valul 5

Rafila, despre certificatul verde: “Este un instrument de sănătate publică”

În opinia lui Alexandru Rafila, însă, certificatul verde nu ar trebui utilizat tot timpul, ci doar în condiții de creștere a incidenței, fenomen care ar indica agravarea situației. “Nu este un document făcut ca să oprime lumea, nu trebuie considerat aşa, el este un instrument de sănătate publică care previne îmbolnăvirea individuală şi care dacă este aplicat pe scară mai mare previne îmbolnăvirea unei comunităţi. (…) Şi aşa există o opoziţie, şi atunci el ar trebuie să fie introdus când lucrurile anunţă o agravare a situaţiei. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”, a spus Alexandru Rafila, pentru sursa citată.

„O să discut, am discutat deja cu colegi din zona de sănătate publică, şi, dacă va rezulta o variantă mai uşor acceptabilă de către populaţie şi care să ofere şi protecţie, o voi susţine cu siguranţă”, a mai declarat medicul, citat de Aleph News.

Back To Top