Categorie: Știri naționale

Trei tineri români au prezentat, în ultimele 24 de ore, pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, certificate de vaccinare ale altor persoane, încercând astfel să intre în țară fără a se mai supune restricțiilor.

Cazurile au fost prezentate în cursul zilei de vineri de Poliția de Frontieră și se referă la persoane cu vârste între 21 și 25 de ani care veneau de Londra, respectiv Varșovia.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni efectuează cercetări asupra a trei persoane, cetățeni români, care au prezentat autorităților competente certificate de vaccinare care aparţineau altor persoane.

În data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, pe Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Londra, un bărbat şi o femeie, ambii cetăţeni români, în vârstă de 25, respectiv 21 de ani.

De asemenea, astăzi, în jurul orei 02.00, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Varşovia.

La controlul de frontieră, cei trei au prezentat certificate de vaccinare împotriva infecției cu virusul SARS-Cov-2 pentru a intra în ţară fără a fi dispusă măsura carantinării.

Având suspiciuni cu privire la înscrisurile prezentate, după scanarea codului QR, poliţiştii de frontieră au constatat că datele de identificare corespondente acestor coduri sunt diferite de datele de identitate din documentele prezentate la controlul de frontieră”, au detaliat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și fals informatic, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Luni seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 111, privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 - 08.01.2022 ora 24:00. Documentul include nu doar măsurile luate în contextul amenințării din partea noii tulpini Covid, ci și categoriile care vor fi exceptate de la aplicarea acestor măsuri.

VEZI ȘI: Noile restricții adoptate de CNSU, valabile pentru pentru cei care intră în România începând de vineri, 10 decembrie

Foto ilustrație (Poliția de Frontieră)

Back To Top