conferință omicron
Categorie: Știri naționale

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferință de presă, că au fost descoperite șase cazuri probabile şi cinci cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

"În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem șase cazuri probabile şi cinci suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine cu privire la trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud. S-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron. (…) În ceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda, dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud. În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care, de asemenea, s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa ", a afirmat Adriana Pistol, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

Conferința poate fi urmărită AICI.

Până în prezent, în România au fost confirmate trei infectări cu tulpina Omicron

“Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare.

VEZI ȘI: Noi restricții adoptate de CNSU, pentru cei care intră în România între 10 decembrie și 8 ianuarie

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

Back To Top