pacient ars colectiv
Categorie: Știri naționale

Procesul Colectiv, referitor la circumstanțele tragicului incendiu din 30 octombrie 2015 și rolul autorităților în aprobările clubului, se apropie de final. La dosar sunt și documentele medicale care, potrivit Libertatea, arată că nici acum nu este recunoscut rolul infecțiilor nosocomiale în decese, concluziile medicilor legiști nefăcând nicio corelare între infecții puternice - sepsis - moarte.

23 de dosare medicale conțin buletinele de analiză bacteriologică din care rezultă că în spitalele românești pacienții decedați au contractat cel puțin doi germeni multirezistenți la antibiotice, reiese din documentele obținute de Libertatea. Sursa citată mai subliniază, însă, că în niciun raport medico-legal nu se pomenește de rolul determinant sau important al infecțiilor asociate actului medical în decesul acestor 23 de oameni arși în Clubul Colectiv. Unde în acte scrie „sepsis”, legiștii nu au făcut legătura între infecțiile nosocomiale și infecția generalizată din organism. Într-un singur caz, medicul legist a scris că „moartea s-a datorat unor arsuri complicate cu sepsis în evoluția căruia a intervenit o insuficiență multiplă de organe și sisteme”. Doctorul a enumerat și bacteriile, însă fără să indice relația de cauzalitate între acestea și deces.

Dezvăluirile complete le găsiți pe libertatea.ro.

Alexandra Furnea: “În cazul arșilor de la Colectiv, s-a mințit în cor și la comandă, în stil criminal, pentru protejarea funcțiilor”

Alexandra Furnea este unul dintre supraviețuitorii marcați pe viață de cele trăite în noaptea tragediei, dar mai ales în anii care au urmat. Într-un jurnal publicat on-line, Alexandra a dezvăluit, de-al lungul vremii, în detaliu, experiența trăită în spitalele din țara noastră, cu referire inclusiv la condițiile în care a fost tratată, ca pacient din categoria marilor arși, și sechelele cu care a rămas.

VEZI ȘI: JURNALUL lui 66 | Povestea Alexandrei Furnea, una dintre victimele din Colectiv: "Nu vreau să îmi «vând» suferința"

După ancheta publicată de Libertatea, Alexandra Furnea a avut o reacție vehementă, lansând, din nou, acuzații grave la adresa autorităților, doar unele dintre ele în așteptarea verdictului instanței.

“Cu rezultatele pozitive ale analizelor bacteriologice în față, cu dovezile irefutabile ale infecțiilor nosocomiale ucigașe înainte, zeci de medici legiști din România au mințit la unison cu privire la cauza morții victimelor de la Colectiv care le-au încăput pe mâini. Doctorilor din străinătate li s-a interzis de către autoritățile autohtone să facă autopsiile celor decedați în spitalele de afară. O asemenea sincronizare a declarațiilor, în ciuda evidenței naturii lor mincinoase, nu s-a putut produce în absența intervenției statului român, într-o formă sau alta.

Cu alte cuvinte, la un moment dat «cineva», probabil un grup de oameni care încă sunt plătiți din banii cetățenilor și își trăiesc bine-mersi viețile îmbelșugate, a dat o serie de ordine care s-au soldat cu ascunderea stării mizerabile a spitalelor românești, ascunderea imposibilității tratării arșilor Colectiv în România, ascunderea infecțiilor nosocomiale și, într-un final, ascunderea cauzei morții celor care s-au prăpădit din cauza lor.

În cazul arșilor de la Colectiv, s-a mințit în cor și la comandă, în stil criminal, pentru protejarea funcțiilor și a imaginii și pentru mascarea furtului instituționalizat din cauza căruia nu avem un sistem medical funcțional în România. Zeci de tineri au murit cu zile pentru ca marii hoți și ucigași ai acestei țări să huzurească în continuare pe spinările noastre, în timp ce noi ne tratăm în spitale în care colcăie bacterii mai puternice decât orice antibiotic, jegul, dezumanizarea și sărăcia.

Cine va plăti pentru genocidul numit Colectiv? Pentru crima cu premeditare care s-a produs atunci în spitalele românești? Cine va fi tras la răspundere și de către cine? De 6 ani, Justiția joacă tontoroiul pe mormintele celor care au decedat, pe sufletele părinților lor și pe viețile noastre distruse.

România este pe moarte dar, potrivit acelorași autorități, piere, ca morții de la Colectiv, nu din cauza corupției care a băgat-o în sepsis, care i-a necrozat rănile și a umplut-o de bacterii ci...«prin insuficiență multiplă de organe, fără să existe deficiențe de diagnostic și tratament»” este mesajul transmis, luni, de Alexandra.

Foto: APADOR CH / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/ / instagram.com / twitter.com / Google Business  Youtube Actualitatea

Back To Top