Judecătorul Cristi Danileț: S-a decis excluderea mea din magistratură pentru două filmulețe
Categorie: Știri naționale

HOTĂRÂRE CONTROVERSATĂ: CSM a decis, luni, excluderea din magistratură a lui Cristi Danileţ, judecător în cadrul Tribunalului Cluj. Hotărârea poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cristi Danileţ a fost acuzat de Inspecţia Judiciară de abateri disciplinare în legătură cu postări pe reţeaua de socializare Tik Tok. O altă acuzaţie se referă la un text publicat într-o carte despre asaltul politicului asupra justiţiei în timpul guvernării PSD.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileț, despre cazul criminalul în serie eliberat, care a incendiat o fată de 17 ani: "Suntem impotenți instituțional. Cazul Caracal nu a schimbat nimic în sistem"

"În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ.

Postarea lui Cristi Danileț

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a declarat Cristi Danileț pe contul personal de pe rețeaua de socializare Facebook.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/ / instagram.com / twitter.com / Google Business  Youtube Actualitatea

Back To Top