raportare cazuri insp
Categorie: Știri naționale

Pe fondul numărului mare de cazuri care nu au fost alocate pe județe, INSP a cerut accelerarea acestui proces ceea ce, potrivit Ministerului Sănătății, ar putea duce la creșterea cifrelor în raportările din următoarele zile.

“Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui județ unde a avut loc infectarea, Institutul Național de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcțiile de sănătate publică în termen de 3 zile. De aceea, în unele județe, numărul total de cazuri raportate va crește în următoarele zile. Menționăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel național și nu influențează incidența calculată pentru ultimele 14 zile”, precizează, sâmbătă, oficialii MS.

În bilanțul zilnic transmis de Grupul de Comunicare Strategică se menționează: “Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate”, menționează bilanțurile transmise, zilnic, de Grupul de Comunicare Strategică.

Ieri, acest bilanț făcea referire la peste 9.000 de infectări cu Covid nealocate pe județe.

VEZI ȘI: CORONAVIRUS - 60 de decese şi 743 de cazuri noi raportate vineri

 

Back To Top