lucian bode vaccinare la chiuveta
Categorie: Știri naționale

Peste 1.300 de persoane sunt cercetate și au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru cazuri de vaccinare fictivă, a anunțat duminică seara ministrul de Interne, Lucian Bode, care a precizat că România este pe locul 1 în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”.

România ocupă prima poziție în Europa la vaccinare fictivă și există în țara noastră peste 1.300 de persoane cercetate și peste 500 de dosare penale pentru această infracțiune, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, duminică seară, pe B1 TV.

Lucian Bode: Infracţionalitatea, în pandemie, şi-a modernizat modul de acţiune

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt «milițieni». Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire - dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie, dar deja erau semnale că există acest fenomen încă din vară, aminteşte Digi24, care precizează că, de atunci, autoritățile au făcut numeroase descinderi și au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare. Într-un caz investigat luna trecută, autoritățile au descoperit că 3.500 de certificate false au fost eliberate numai la un centru de vaccinare, la vama Petea. Anchetatorii au găsit o adevărată avere în casele suspecților, la percheziții: peste 140 de mii de euro, bani făcuți după ce ar fi falsificat mii de adeverințe de vaccinare. Tariful era între 250 și 300 de euro.

Back To Top