vaccin pediatric anti-Covid Pfizer
Categorie: Știri naționale

Peste 100.000 de doze de vaccin pediatric anti-Covid vor ajunge în România începând din 21 ianuarie. Este prima tranșă livrată țării noaste.

“În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, au informat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Copiii între 5 și 11 ani vor primi câte două doze de vaccin pediatric anti-Covid

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid anunța, acum o lună, că vaccinarea anti-Covid la grupa de vârstă 5-11 ani va începe în a doua parte a lui ianuarie.

“Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se va face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare - vorbim doar despre centre de vaccinare care folosesc vaccin Pfizer. De asemenea, vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin Pfizer”, a mai precizat atunci Valeriu Gheorghiță.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS Vaccinul pediatric anti-Covid ajunge în România în ianuarie

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat până acum doar vaccinul anti-COVID-19 Comirnaty, produs de Pfizer-BioNTech, pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, potrivit unui comunicat oficial transmis la finalul lunii noiembire. Pentru această grupă de vârstă, o doză va fi de trei ori mai mică decât cea obișnuită. Schema de vaccinare pentru copii sub 12 ani constă în două doze de vaccin pediatric administrate la interval de trei săptămâni.

Back To Top