Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

RECENSĂMÂNT 2022 populatie
Categorie: Știri naționale

RECENSĂMÂNT 2022 Institutul Național de Statistică a început prima etapă a recensământului populației și al locuințelor pe 1 februarie. În premieră, procesul se va baza pe operațiuni on-line. Inclusiv populația se va putea autorecenza, iar în cazul salariaților care vor face acest lucru angajatorul va fi obligat să acorde și o zi liberă.

“Elemente de noutate ale actualului Recensământ al populației și locuințelor (RPL2021) sunt:

  • 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor;
  • posibilitatea autorecenzării - premieră în statistica românească;
  • recenzare prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor;
  • autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC;
  • chestionarul pentru autorecenzare - disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză”, a informat Institutul Național de Statistică.

VEZI ȘI: Prahova, printre cele mai îmbătrânite județe ale României

Procesul va avea trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Salariații care se autorecenzează primesc o zi liberă. Cum va fi acordată aceasta

Ordonanța de Urgență privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România prevede că persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line în fața angajatorului se face prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform documentului oficial.

Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023, de comun acord angajat-angajator. Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de platforma informatică a site-ului recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.

Recensământul ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar a fost amânat pentru 2022 din cauza pandemiei.

Recensământ în toate statele UE

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem, precizează autoritățile române.

Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare. În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Back To Top