Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

valeri kuzmin rusia
Categorie: Știri naționale

Rusia cere explicații României, pe care o acuză că ar încălca drepturile cetățenilor săi. Anunțul a fost făcut de ambasadorul în România, Valeri Kuzmin, într-o declarație citată de agenția TASS.

„Am protestat la autoritățile române, am trimis o notă corespunzătoare Ministerului de Externe al României, și ni s-a cerut să le punem la dispoziție cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetățenilor ruși”, a spus Kuzmin la postul Rusia 24, scrie agenția TASS, citată de stirileprotv.ro.

Potrivit acestuia, unele bănci din România refuză să ofere servicii cetățenilor ruși. “Situația aici este destul de tensionată, ca de altfel în majoritatea țărilor UE și NATO. În acest sens, avem de-a face cu o țară care este membru NATO și UE. Au fost deja cazuri repetate în care cetățenilor ruși care se află acolo în rezidență permanentă, de exemplu, li s-a refuzat serviciile bancare - bănci precum «Raiffeisen», «Transilvania» sau BRD. Motivul invocat de bănci a fost adesea: «Pentru că aveți pașaport rusesc». Este adevărat, există și unele precedente mai pozitive, când, ca răspuns la solicitările urgente de clarificare a problemei, unor clienți li s-a permis pur și simplu să scrie o declarație și li s-au deblocat conturile”, a spus diplomatul citat de stirileprotv.ro.

Ambasadorul Kuzmin a mai relatat un incident care ar fi avut loc la graniță unde unei familii de cetățeni ruși care se întorcea de la o înmormântare, din regiunea Herson, i s-ar fi spus că Președintele României ar fi emis un decret conform căruia bunurile cetățenilor ruși, în special mașinile, sunt supuse sechestrului.

Într-un răspuns de MAE, referitor la această situație, și prezentat de sursa citată, autoritățile române a confirmat primirea unei ”note verbale” din partea Ambasadei Federației Ruse la București (înregistrată la MAE la data de 2 martie), prin care aceasta din urmă informează asupra unor „acțiuni nefondate” nespecificate, prin care s-ar fi încălcat „drepturile sociale și de proprietate” ale unor cetățeni ai Federației Ruse rezidenți în România. “MAE consideră că demersul Ambasadei, realizat în parametrii generali și fără oferirea de exemple concrete și probe care să susțină afirmațiile în cauză, precum și menționarea lui în mass-media de către reprezentanții misiunii diplomatice ruse sunt de natură să inducă în eroare opinia publică”, au mai transmis reprezentanții Ministerului român de Externe.

VEZI ȘI: MAE le recomandă cetățenilor români să părăsească Rusia cât mai curând

Foto: ecopolitic.ro/ Mihai Pozumski

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Back To Top