trusou nou-născuți
Categorie: Știri naționale

Ministerul Proiectelor și Fondurilor Europene a lansat, zilele acestea, în consultare publică, un proiect de ordonanță de urgență care prevede acordarea unui trusou în valoare de 2.000 de lei pentru nou-născuți. Este vorba despre un sprijin financiar care ar urma să fie acordat sub formă de tichet electronic pentru copiii născuți începând cu acest an. Ajutorul va putea fi utilizat doar pentru achiziționarea de bunuri necesare bebelușului.

Ajutorul va fi acordat mamelor care nasc începând din acest an, în termen de trei luni de la venirea pe lume a bebelușului, prevede proiectul.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți pentru destinatarii finali a fost stabilită la 2.000 de lei, cu mențiunea va putea fi actualizată anual prin hotărâre a Guvernului, în funcție de rata inflației şi în limita disponibilului financiar prevăzut în cadrul POAD. „Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, acordate destinatarilor finali, au ca sursă de finanțare Programul Operațional POAD 2014-2020 și se decontează, în limita bugetului disponibil pentru această măsură, respectiv în limita a 12.000.000,00 euro, în conformitate cu regulile de eligibilitate POAD și a documentelor programatice aplicabile”, se arată în proiectul de OUG.

Potrivit propunerii aflate în dezbatere publică  (care poate fi consultată aici), tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar. Ele pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți pentru care au fost emise, doar “la unitățile afiliate care încheie cu unitatea emitentă selectată de către Beneficiar contracte de prestări servicii/protocoale/convenții/acorduri sau orice alt document care reglementează drepturile și obligațiile părților”.

VEZI ȘI: La creșe vor putea fi înscriși mai mulți copii, inclusiv nou-născuți

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top