Categorie: Știri naționale

Ambasada Rusiei la București le-a cerut “cetățenilor Rusiei” și “compatrioților ruși” din România să anunțe dacă au fost discriminați.

“Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioții ruși care au fost discriminați pe motiv de semne naționale, limbă, culturale, religioase și de altă natură, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să ne contacteze. Adresa de e-mail a ambasadei: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, numele și cum vă puteți contacta pentru asistență. Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în cel mai atent mod” este mesajul Ambasadei Rusiei la București.

Nu este primul mesaj de acest fel transmis de diplomații ruși din România.

VEZI ȘI: Rusia cere explicații, prin ambasadorul Valeri Kuzmin, acuzând că România ar încălca drepturile cetățenilor ruși

VEZI ȘI: Care sunt condițiile Rusiei pentru a permite trecerea convoaielor umanitare

Apelul, care a stârnit ample reacții în mediul on-line, este lansat la numai câteva zile după ce aceeași ambasadă a organizat o expoziție chiar pe trotuarul din fața sediului său, cu imagini greu de privit, fotografii cu oameni morți și mutilați, inclusive copii. Cele mai multe dintre imaginile expuse, grupate sub titlul „Adevărul despre crimele Ucrainei în Donbas”, sunt însoțite de explicații care îi indică pe ucraineni ca vinovați de crime, a scris Libertatea.

Mesajul Ambasadei Rusiei a atras sute de comentarii, cele mai multe dintre ele cu trimitere la pierderile de vieți omenește înregistrate după ce forțele ruse au invadat Ucraina.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top