atacuri cibernetice siteuri
Categorie: Știri naționale
  • Specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat, în weekend, mii de atacuri malițioase, informează STS.
  • Aceștia spun că au fost vizate site-urile celor mai importante instituții din România.

Numai în acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. “Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade”, au remarcat cei de la STS, care au recurs la măsuri de securitate prin mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet.

VEZI ȘI: Alertă DNSC. Hackerii folosesc noi metode pentru atacurile cibernetice. Killnet utilizează și aplicațiile de mesagerie

“În cazul unui atac cibernetic deciziile și măsurile luate într-un timp extrem de scurt sunt esențiale, iar atunci când echipele de administrare tehnică și cele de securitate cibernetică sunt comune, lanțul de decizie este extrem de scurt și cu impact imediat. Activitățile întreprinse pentru asigurarea securității cibernetice corelează măsuri defensive atât la nivelul infrastructurii de comunicații, cât și la nivel de aplicații informatice.

În timpul desfășurării atacurilor, specialiștii STS au identificat tipologia acestora, sursele malițioase și au aplicat soluții de protecție la nivelul sistemelor de operare care găzduiesc serviciile informatice atacate și le-au transmis către celelalte entități de tip CERT. STS a partajat analizele proprii și a colaborat cu specialiștii IT ai beneficiarilor și experții CERT de la nivelul DNSC și ai instituțiilor din Sistemul Național de Apărare”, au mai precizat reprezentanții instituției.

STS desfășoară, în regim de 24/24, toate activitățile specifice de securitate cibernetică pentru a contribui la protecția serviciilor digitale și de comunicații ale instituțiilor și autorităților statului român.

Foto ilustrație

Back To Top