pensiile speciale ccr
Categorie: Știri naționale
  • Curtea Constituţională a României a decis, joi, că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională, hotărând cu privire la modul în care a fost dezbătut și aprobat proiectul în cauză.
  • Potrivit unor calcule, peste 800 de foști parlamentari care beneficiau de prevederile legale pot să primească banii retroactiv, pe mai mult de un an, iar suma s-ar ridica la peste 10 milioane de euro.

Sursele oficiale citate de Antena 3 au declarat că decizia CCR a fost luată cu șase voturi și trei împotrivă, dar judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul actului normativ, ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor.

Ei au constatat că legea este neconstituțională pentru că proiectul de lege a fost dezbătut și adoptat în regim de urgență de către Parlament, deși procedura nu a fost declanșată oficial.

Sursa citată estimează că, odată cu decizia Curții Constituționale, aproximativ 820 de foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii speciale, dacă vor merge în instanță, își vor putea primi banii înapoi pe ultimele 15 luni, adică pentru perioada în care a fost sistată plata, iar suma totală s-ar ridica la peste 10 milioane de euro!

VEZI ȘI: Mai mulți foști parlamentari au deschis, la Tribunalul Prahova, o acțiune în care cer anularea documentului care a eliminat pensiile speciale

Foto ilustrație

Back To Top