Categorie: Știri naționale
blejnarSorin Blejnar, şeful Fiscului, a fost demis din funcţie printr-un ordin de revocare. În locul său a fost numit Şerban Pop, informează gandul.info

Sorin Blejnar a declarat însă că el este cel care şi-a înaintat demisia premierului Ungureanu în urmă cu două luni, pentru că nu era sigur dacă poate atinge ţinta de colectare cerută de premier în urmă cu două luni - 1,5% din PIB. "A fost o chestiune de onoare", a mai spus Blejnar. El susţine că instituţia pe care a condus-o până astăzi a reuşit să strângă doar 1% din PIB ca urmare a impunerilor fiscale faţă de persoanele care practicau evaziunea fiscală.
Blejnar a mai precizat că ţinta de colectare este irealizabilă din punct de vedere al încasărilor efective. Sumele suplimentare constate de ANAF din evaziune fiscală au fost în medie de 0,4% din PIB în primele luni ale anului, însă aceste sume pot fi contestate în instanţă.

Blejnar va prelua şefia direcţiei de control al marilor averi odată ce ordinul de revocare din funcţie va fi publicat în Monitorul Oficial.

Integral, pe gandul.info

Back To Top