Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

militari antrenamente proiect mapn
Categorie: Știri naționale
  • Un proiect publicat de Ministerul Apărării Naționale propune ca românii care au plecat temporar peste hotare, dar și cei care nu mai au domiciliu în România, să fie obligați să revină în țară, în situație de criză.
  • Documentul se referă la cetățenii încorporabili, rezerviștii voluntari și rezerviștii.
  • Situațiile prevăzute sunt declararea stării de mobilizare, de asediu sau de război.

Proiectul MApN propune introducerea unui nou articol în Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare:

“(1) Cetățenii încorporabili, rezerviștii voluntari și rezerviștii au obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare.

(2) Prin excepție de la alin. (1), la instituirea stării de asediu sau la declararea stării de mobilizare dau a stării de război, cetățenii încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecați temporar în afara țării, au obligația de a se prezenta, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data notificării, la centrele militare în evidența cărora se află, în vederea clarificării situației militare și, după caz, a înmânării ordinului de chemare.

(3) Prin notificarea persoanelor menționate la alin. (2) se înțelege înștiințarea oficială scrisă, la adresa de domiciliu din România, cu privire la obligativitatea prezentării la centrele militare ale cărei formă și conținut sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului.

(4) Prin excepție de la alin (1), la instituirea stării de urgență, a stării de asediu ori la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, rezerviștii voluntari plecați temporar în afara țării au obligația de a se prezenta la structurile din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale în care sunt încadrați, în termenul prevăzut în contract.

(5) Cetățenii încorporabili și rezerviștii care nu au domiciliul în țară au obligația ca, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la publicarea în Monitorul Oficial al României a hotărârii Parlamentului privind declararea stării de mobilizare totală sau a stării de război sau a decretului Președintelui României privind instituirea stării de asediu sau declararea stării de mobilizare, să contacteze centrul militar din raza unității administrativ-teritoriale unde au avut ultimul domiciliu”.

Proiectul MApN poate fi consultat aici.

„În primul rând, nu a nu a existat o dezbatere publică și mă refer o dezbatere publică cu responsabilii din diaspora. Mi s-ar fi părut corect ca inițiatorul legii să stea de vorbă cu reprezentanții diasporei, să găsească soluțiile cele mai bune. În final, este frumos să ne apărăm țara și această idee mi se pare bună, numai că eu cred că e foarte greu de implementat. Da, proiectul de lege spune că ar trebui ca în 15 zile de la momentul anunțului să se vină în România”, a declarat Daniel Țepu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, pentru Antena 3.

VEZI ȘI: Vasile Dîncu (MApN): Nu pot merge pe front cei care nu au făcut armata

Back To Top