lărgirea plajelor la eforie
Categorie: Știri naționale
  • După lărgirea plajelor în zona Mamaia, lucrări similare vor începe, în curând, și la Eforie.
  • Conductele care vor aduce nisip din larg sunt deja montate.
  • Plaja, care în unele locuri mai are doar 10 metri lățime, din cauza eroziunii, va fi lărgită cu aproximativ 90 de metri.

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă, în ciuda nemulțumirii stârnite în rândul turiștilor de lucrările de acest fel derulate la Mamaia. În această etapă, proiectul se derulează în zona Eforie, unde au fost adus mai multe conducte care urmează să fie asamblate și cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării. 

Lucrările vor începe în septembrie. Până la finalul anului, plaja de aici va fi de până la de 10 ori mai lată decât în prezent.

“Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, explică Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral), pentru Digi24.

VEZI ȘI: Faleza din Costinești se prăbușește. Zona, inclusă în proiectul pentru lărgirea plajelor

Proiectul de reabilitare a plajelor ajunge în total la 800 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, iar în urma implementării acestuia, România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia.

 

Back To Top