Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

licitatie trenuri lung parcurs
Categorie: Știri naționale
  • Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis către sistemul electronic de achiziții publice SICAP, în vederea publicării, anunțului privind organizarea unei licitații pentru cumpărarea a 20 de trenuri electrice de lung parcurs.
  • Achiziția în sine este estimată la 180 de milioane de euro, la care se adaugă 270 de milioane de euro pentru întreținerea și repararea garniturilor, în următorii 30 de ani.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat că noile trenuri vor fi achiziționate printr-un contract finanțat prin PNRR. Autoritpțile au stabilit și rutele pe care vor circula aceste garnituri:

1. Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov

2. Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova - Calafat

3. Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iași

4. Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava

5. Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Iași

6. Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Suceava

7. Galați – Brăila – Constanța – Mangalia

8. Iași – Bacău - Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia

9. Suceava – Bacău - Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia

10. Giurgiu – București – Ciulnița (Slobozia) – Călărași

“Serviciile vor fi oferite inițial pe liniile deja electrificate la momentul punerii în circulație a trenurilor, dar se vor extinde pe măsură ce vor fi electrificate și alte rute (Cluj Napoca – Oradea, București – Giurgiu, Constanța – Mangalia).

Trenurile se vor putea deplasa cu o viteză maximă de 200 km/h și vor oferi o capacitate de transport de minimum 160 locuri fixe (clasa întâi și clasa a doua) și minim 160 locuri în picioare.

Achiziția celor 20 de trenuri este estimată la aproximativ 180 milioane euro la care se vor adăuga costurile întreținerii și reparațiilor pentru 30 ani de aproximativ 270 milioane euro”, a menționat ministrul.

VEZI ȘI: Sorin Grindeanu anunță achiziția a 20 de trenuri. Rutele pe care vor circula, inclusiv din Prahova

Foto ilustrație

Back To Top