Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

CCR
Categorie: Știri naționale

 

 • Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.
• Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.
• Cu doar câteva ore înainte, CCR a respins două proiecte de lege cu același scop. 

 

Cu 91 de voturi pentru și 22 împotrivă, senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțională a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariilor demnitarilor.

CITEȘTE ȘI: Salariile bugetarilor NU vor fi majorate. Guvernul a retras Ordonanța de Urgență

Judecătorii CCR au decis miercuri dimineața ca majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primari, parlamentari sunt neconstituționale.
La câteva ore diferență de decizia CCR, senatorii au votat în ședință de plen un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței 115/2022. Astfel, senatorii din Coaliția PSD-PNL-UDMR au modificat ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali, introducând un amendament prin care majorează indemnizațiile acestora.

Prin legea de aprobare a OUG 115/2022, indemnizațiile lunare pentru cei care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite vor crește de la 1 noiembrie 2022. Concret, cuantumul brut al indemnizațiilor va fi stabilit prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe țară pentru anul 2021.

Un parlamentar va beneficia de o majorare cu 2000 de lei a salariul brut, iar salariile și sporurile personalului de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Parlamentului, Consiliului Legislativ și Administrației Prezidențiale vor crește cu 25%.
Autorii amendamentului nu au indicat sursa de finanțare pentru aceste majorări salariale.
Mai multe pe hotnews.ro

URMĂREȘTE ASTĂZI: Aurel Oprinoiu, senator USR, la Actualitatea LIVE, de la ora 17.00

Back To Top