Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cloud guvernamental
Categorie: Știri naționale

 

• Un viitor cloud guvernamental va găzdui sisteme IT ale autorităților și instituțiile publice centrale sau locale care vor fi obligate să stocheze timp de 3 ani istoricul acțiunilor asupra datelor cu caracter personal.
• Cetățenii vor putea cere acest istoric instituțiilor, dar va exista și o aplicație care îi va notifica de fiecare dată când cineva le accesează datele din cloud.
• Aceste aspecte sunt cuprinse într-un nou proiect de Hotărâre de Guvern, scos în dezbatere publică de Ministerul Digitalizării.

Un nou proiect de Hotărâre de Guvern a fost scos în dezbatere publică de Ministerul Digitalizării, care stabilește cum vor conclucra ADR, SRI și STS în gestionarea acestei platforme, dar și drepturile și obligațiile instituțiilor care vor folosi serviciile de cloud.
Viitorul cloud guvernamental este o platformă IT de peste 500 milioane de euro finanțată din PNRR. Aplicația va fi dezvoltată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), iar prin aceasta românii care vor utiliza serviciile publice electronice furnizate de instituțiile găzduite vor fi notificați când li se accesează datele cu caracter personal.
Toate informațiile legate de acțiunile de accesare a acestor date din cloud vor fi stocate sub forma unor jurnale, loguri de sistem, și vor fi prezentate „în mod transparent și nemijlocit persoanei vizate, la cererea acesteia sau prin intermediul aplicației de notificare a prelucrărilor de date cu caracter personal, după caz.”.
„Scopul jurnalizării este de a pune la dispoziția cetățeanului sau instituțiilor autorizate, la cerere, istoricul privind acțiunile asupra datelor cu caracter personal găzduite în CPG derulate de o persoană, entitate sau sistem. (…) Jurnalele de acces la date sunt păstrate pentru o perioadă de 36 luni de la data înregistrării acțiunii privind datele respective.”, se arată în proiectul de HG.

CITEȘTE ȘI: Rusia: Nu se mai vând bilete de avion bărbaților între 18 și 65 de ani

În nota de fundamentare a proiectului de HG sunt prezentate rolurile pe care le vor juca principalele instituții ale statului în acest cloud, relatează hotnews.ro.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) se va ocupa de reglementarea în domeniul punerii în aplicare a interoperabilității, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) are rol de monitorizare, control și evaluare în domeniul interoperabilității. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) asigură implementarea, administrarea tehnică și operațională, securitatea cibernetică, mentenanța, precum și dezvoltarea ulterioară a infrastructurii de bază a Cloudului Privat Guvernamental, a infrastructurii ca serviciu (IaaS) și a platformei ca serviciu (PaaS). Serviciul Român de Informații (SRI) asigură securitatea cibernetică a Cloudului Privat Guvernamental.

Viitorul cloud guvernamental nu colectează date noi, ci doar oferă găzduire comună și interoperabilă pentru cele aflate deja în proprietatea/ administrarea/ folosirea autorităților statului român.
Mai multe pe: hotnews.ro 

CITEȘTE ȘI: O nouă eră a investițiilor: Orientare pe digitalizare și recalificare

 

Back To Top