Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ministerul justiției ateliere de lucru
Categorie: Știri naționale
  • În perioada 3-7 iunie, Ministerul Justiției derulează, prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, în parteneriat cu Regatul Țărilor de Jos, ateliere de lucru pentru experți români din cadrul PÎCCJ şi PCA, IGPR, ANABI și ANAF.
  • Temele abordate se referă la practicile privind investigațiile financiare și recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni.

Ministerul Justiției, prin ANABI, a inițiat luni seria întâlnirilor, printr-un eveniment care a beneficiat de participarea Ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu şi a Ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, dl. Roelof van Ees.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a subliniat importanța cooperării atât la nivel național, între procurori, ANABI și alte autorități de aplicare a legii, dar mai ales la nivel european şi internațional. În acest context, cooperarea cu partenerii din Regatului Țărilor de Jos reprezintă o bună practică, expertiza şi experiența acestora fiind preluată încă de la înființarea şi operaționalizarea ANABI. De asemenea, acesta a evidențiat importanța noului cadrul strategic național promovat de ministerul de resort, care asigură o abordare integrată, atât strategia națională anticorupție, cât şi cea privind criminalitatea organizată fiind interconectate cu politica publică adoptată de Guvernul României în materia recuperării creanțelor provenite din infracțiuni. Predoiu a reiterat continuarea sprijinului fără rezerve al Ministerului Justiției, în cadrul competențelor sale, pentru urmărirea şi recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, combaterea corupției şi a crimei organizate.

VEZI ȘI: Cătălin Predoiu: “Legea conferă DNA o mare putere, iar DNA are obligaţia să o folosească fără menajamente în combaterea corupţiei” - VIDEO LINK

La rândul său Excelența Sa, Ambasadorul Roelof van Ees, a evidențiat faptul că recuperarea creanțelor provenite din infracţiuni reprezintă un instrument important în lupta împotriva criminalității, pentru că țintește direct împotriva motivației care stă la baza săvârșirii de infracțiuni grave, respectiv avantajele financiare substanțiale obținute rapid prin încălcarea legii. Prin identificarea, urmărirea, indisponibilizarea, administrarea şi confiscarea produselor infracțiunii, autoritățile judiciare transmit un mesaj clar: “Criminalitatea nu este profitabilă” (Crime does not pay). Criminalitatea organizată transfrontalieră reprezintă o amenințare pentru bunăstarea cetățenilor Uniunii Europene iar combaterea acestor fenomene necesită o cooperare consolidată între autoritățile Statelor Membre.

Proiect derulat de Ministerul Justiției în parteneriat cu Guvernul Regatului Țărilor de Jos

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) derulează proiectul „Creșterea eficienței Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate în recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni”, în parteneriat cu Guvernul Regatului Țărilor de Jos. În perioada 3-7 octombrie 2022, împreună cu procurori și polițiști din Regatul Țărilor de Jos, sunt organizate două ateliere de lucru la care participă aproximativ 150 de experți români din cadrul PICCJ şi PCA, IGPR, ANABI și ANAF. Printre temele abordate se numără:

  • recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni - urmărirea, administrarea și recuperarea bunurilor de mare valoare (bunuri complexe, inclusiv monede virtuale);
  • abordarea cooperării cu jurisdicțiile off-shore;
  • urmărirea bunurilor post-confiscare, despăgubirea victimelor și încheierea de acorduri de partajare a bunurilor;
  • combaterea criminalității din perspectivă financiară.

 

Back To Top