Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sri
Categorie: Știri naționale

 

• Potrivit unui proiect care vizează securitatea și apărarea cibernetică a României, SRI va deveni autoritate națională de cyber intelligence.
• Deși, în 2015, legea securității cibernetice a fost declarată neconstituțională, adoptarea acestui act este jalon asumat în PNRR.
• Toate firmele private care au în responsabilitate rețele și sisteme informatice (inclusiv presa online) vor fi obligate să notifice incidentele de securitate cibernetică prin intermediul platformei IT gestionate de DNSC.

Potrivit unui proiect de lege scos în consultare publică la începutul acestei luni, de Ministerul Digitalizării condus de Sebastian Burduja (PNL), Serviciul Român de informații (SRI) va deveni autoritate competentă la nivel național în domeniul cyber intelligence și va avea rolul de a cunoaște, preveni și contracara atacurile care reprezintă amenințări la adresa securității naționale.

În 2015, legea securității cibernetice a fost declarată neconstituțională, iar Curtea Constituțională a stipulat că Serviciul Român de Informații (SRI) nu ar trebui să fie autoritate națională în domeniul securității cibernetice, pentru că legea nu excludea accesarea datelor personale și deschidea posibilitatea unor abuzuri din partea autorităților, că accesul se putea face fără mandat judecătoresc, încălcând astfel drepturile fundamentale la viața intimă, familială și privată și a secretului corespondenței. În noul proiect, ar fi fost luate în considerare criticile Curții Constituționale, iar adoptarea acestui act este jalon asumat în PNRR, relatează hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Angajări în SRI: Serviciul caută „persoane care să analizeze situații complicate și să ofere soluții simple”

Potrivit proiectului, SRI este „autoritate competentă la nivel național în domeniul cyber intelligence, precum și pentru cunoașterea, analizarea, prevenirea și contracararea incidentelor și atacurilor cibernetice care reprezintă amenințări, riscuri și vulnerabilități la adresa securității naționale a României”.

SRI va putea interveni și pentru prevenirea și combaterea amenințărilor avansate de tip Advanced Persistent Threat (APT) din domeniul său de competență, activitate și responsabilitate în cazul acelor sisteme IT care nu sunt apărate cibernetic de SIE, SIE, MApN, MAI, SPP și STS.
Dacă apar amenințări cibernetice la adresa rețelelor și sistemelor informatic, care ar aduce atingere securității naționale, SRI informează ANCOM (n.a Autoritatea de reglementare în comunicații) și DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică), mai titrează sursa citată.

Proiectul de lege definește separat termenii de cyber intelligence (zona de acțiune a SRI) și securitate cibernetică. Cyber intelligence înseamnă „activități de culegere, procesare, prelucrare analitică și valorificare a datelor și informațiilor privind acțiuni de natură a afecta interesele și obiectivele naționale de securitate pe linia tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și identificarea, cunoașterea, prevenirea, apărarea și contracararea oricăror acțiuni din spațiul cibernetic care pot constitui riscuri, vulnerabilități și/sau amenințări la adresa securității naționale a României”. Securitatea cibernetică este „starea de normalitate rezultată în urma aplicării unui ansamblu de măsuri proactive și reactive prin care se asigură confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea, autenticitatea și non-repudierea informațiilor în format electronic a resurselor și serviciilor publice sau private din spațiul cibernetic”.

DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică) va fi responsabil de spațiul național civil. Incidentele de securitate vor fi raportate într-o platformă IT gestionată de DNSC, la care va avea acces și SRI.

Toate firmele private care au în responsabilitate rețele și sisteme informatice (inclusiv presa online) vor fi obligate să notifice incidentele de securitate cibernetică prin intermediul platformei IT gestionate de DNSC, „de îndată dar nu mai târziu de 24 de ore de la constatarea incidentului.”

Mai multe pe: hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Tinerii pot accesa deja credite garantate de stat prin programele Student Invest și Family Start. Băncile partenere

Back To Top