Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

droguri
Categorie: Știri naționale

 

• În ultimii ani, tot mai multe persoane, de toate vârstele, pică în mirajul drogurilor.
• Alarmant este că, în majoritatea situațiilor, este vorba despre tineri care aleg să consume astfel de substanţe încă de la vârste extrem de fragede.
• Pe fundalul creșterii consumului, medicii psihiatri se confruntă cu un număr în creștere de cazuri care se transformă în urgenţe medicale, deoarece pun în pericol viața pacientului.

Anturajul, lipsa unei educaţii corespunzătoare sau pur şi simplu curiozitatea sunt doar câţiva factori care îi determină pe adolescenţi să ajungă în această situaţie, după cum explicat, pentru „Adevărul”, dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Există un număr important cu persoane care consumă atât droguri uşoare cât şi droguri de mare risc. În ciuda denumirii, ambele categorii de substanţe sunt extrem de periculoase din cauza dependenţei pe care o provoacă.

„Ne confruntăm cu persoane care consumă tot felul de substanţe, tot felul de droguri. Astfel, începând de la celebrele etnobotanice până la canabis sau stimulante de tipul Ecstasy. Acestea sunt cele mai întâlnite droguri în rândul pacienţilor de care ne ocupăm. De menţionat este că mulţi dintre pacienţii care apelează la noi sunt tineri, veniţi din străinătate, mulţi dintre ai fiind acasă în vacanţă sau cu ocazia sărbătorilor”, precizează dr. Ovidiu Alexinschi.

 CITEȘTE ȘI: DIICOT: UN INVITAT AR FI ADUS O PRĂJITURĂ PREPARATĂ CU DROGURI, LA PETRECEREA DIN VÂLCEA DE LA CARE MAI MULTE PERSOANE AU PLECAT LA SPITAL

Conform specialiștilor, cei mai mulţi dintre pacienţii care apelează la ajutor au început să consume droguri de la vârste fragede, încă din adolescenţă. Astfel, anturajul sau lipsa unei educaţii corespunzătoare joacă un rol foarte important în luarea unor astfel de decizii care, cu timpul, pot conduce la dependenţe foarte periculoase. Cu toate acestea, de la a încerca la a deveni dependent este doar un mic salt.

„De cele mai multe ori, începutul consumului de droguri începe încă din adolescenţă, la vârsta de 14 sau 15 ani. Cu toate acestea, există şi cazuri când consumul debutează mai târziu sau într-un alt context. Mulţi tineri încearcă drogurile, pentru prima oară, în liceu. Din păcate sunt persoane care ajung la noi de mai multe ori. Recăderea este foarte frecventă pentru că vorbim de droguri cu potenţial de dependenţă foarte mare. Astfel, rata de recădere este una importantă. La mulţi pacienţi lipseşte dorinţa de schimbare, iar la alţii dependenţa este instalată într-o stare prea avansată”, adaugă medicul ieşean.

De foarte multe ori, familiile consumatorilor conştientizează că aceştia se confruntă cu o reală problemă. Astfel, decid să apeleze la ajutorul specialiştilor.
„Unii pacienţi vin de bună voie, dar cei mai mulţi vin cu familiile. Cei care ajung în urgenţe sunt cei care au tentative suicidare sau devin agresivi. De cele mai multe ori, decizia de a venit este luată împreună cu familia. Cu toate acestea, cine consumă droguri o dată nu poate fi numi dependent, e în faza de experimentare. Totodată, nu toate aceste persoane ajung să fie dependente de droguri, fiind nevoie de consum pe perioadă îndelungată”, mai spune dr. Ovidiu Alexinschi.

Conform specialiştilor, mulţi tineri ajung să consume droguri din cauza presiunii celor din jur. Totodată, lipsa unei educaţii corespunzătoare este un alt factor important.

Sursa: adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT ÎN VESTUL PLOIEȘTIULUI! UN ȘOFER CARE S-AR FI AFLAT SUB INFLUENȚA DROGURILOR S-A URCAT CU BMW-UL PE SEPARATORUL DE SENS

Back To Top