Categorie: Știri naționale
nastase_adrianInspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a înştiinţat, miercuri, instanţa care judecă recursul în dosarul Trofeul Calităţii în care este implicat fostul premier Adrian Năstase, că NU se constituie parte civilă pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil. ISC a depus, marţi, la dosarul "Trofeul calităţii", un document în acest sens semnat de noul şef al instituţiei, Constantin Grăjdan, informează gandul.info

Constantin Grăjdan, cel care a făcut această mutare-surpriză a fost numit vineri de Victor Ponta în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C, precizează gandul.info.

Întrebat cum se explică faptul că la doar patru zile lucrătoare de la numirea sa în funcţie de către Victor Ponta a luat această decizie curajoasă, Constantin Grăjdan a dat un răspuns halucinant: "Am făcut acest lucru şi pentru că se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat această structură".

Practic, prin adresa trimisă de Grăjdan, ISC renunţă la recuperarea sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA în rechizitoriu.

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA că, în 2004, a camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală prin iniţierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calităţii în constructii" a fost organizată de către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), iar taxele de participare încasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiaţii familiei Năstase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firmă care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat, titrează Hotnews.ro

Integral, pe gandul.info

Back To Top