Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

drona de buzunar Ministerul Apărării
Categorie: Știri naționale

 

• „Drona de buzunar” a fost dezvoltată de către Ministerul Apărării, iar după omologare ar urma să intre în dotarea militarilor pentru recunoașterea „imediată în câmpul tactic”.
• Generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției pentru Armamente din MApN, a detaliat și ce alte drone dezvoltă MApN și ce modele sunt sau vor fi achiziționate.

Generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, invitat la podcastul „Observatorului militar”, a vorbit de drona de mici dimensiuni pentru Armată pe care MApN o dezvoltă prin cercetare proprie sau le achiziționează prin proceduri care nu sunt complexe. „Noi abordăm achiziția sistemelor aeriene fără pilot pe diverse paliere, paliere reglate prin definițiile din documentele noastre sau prin definițiile NATO”, a spus oficialul.

„Vă dau un singur exemplu. Anul trecut am realizat prin cercetare proprie așa numita „drona de buzunar” pe care acum urmează să o omologăm și după să o achiziționăm pe baza proiectelor noastre, să o introducem în dotarea militarilor”, a spus Incicaș.
„Drona care este necesară militarului ca individ în ceea ce privește cunoașterea imediată în câmpul tactic și recunoașterea în special în zona urbană”, a detaliat șeful achizițiilor militare.

 CITEȘTE ȘI: ORA DE VARĂ 2023. CÂND VOM DORMI MAI PUŢIN

„La sistemele aeriene fără pilot, pe primul palier avem sistemul mini care este în dotarea batalioanelor, brigăzilor și a căror achiziție intenționăm s-o facem în acest an. Acest sistem este destinat recunoașterilor în distanțe mai scurte, 20-25 de kilometri”, a spus Incicaș.

„Sistemul aerian de tip tactic este acel sistem fără pilot care în conformitate cu cerințelor noastre - avem o cerință proprie să fie de până în 100 de kilometri (n.r. raza operațională). În clipa de față, la Agenția de Cercetare pentru tehnică și Tehnologie Militară, am realizat un prim produs și urmează să dezvoltăm unul cu aterizare și decolare pe verticală, acest produs după omologare va intra în dotarea Armatei României.”, a mai spus șeful direcției pentru armamente.

Teodor Incicaș a amintit că dincolo de aceste tipuri de drone de mai mici dimensiuni, Armata derulează programele de achiziție pentru sistemele aeriene fără pilot de dimensiuni mari și de complexitate ridicată, cu raze de peste 200 de kilometri, și unde deja au fost semnate contracte sau s-a obținut aprobarea Parlamentului și se fac negocieri în prezent.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: MAPN ATRAGE ATENȚIA ASUPRA UNUI FAKE NEWS PRIVIND O PRESUPUSĂ INTENȚIE DE A CONSTRUI O BAZĂ MILITARĂ SUA ÎN DELTA DUNĂRII: “NICIUN FUNDAMENT REAL”

 

Back To Top