Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

picturi murale razuite cu spaclul Brasov
Categorie: Știri naționale

 

• Poliţia a deschis un dosar penal de cercetare pentru distrugere la Muzeul „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului, după ce în timpul lucrărilor de renovare, realizate fără avizele necesare în astfel de situaţii, muncitorii au răzuit cu şpaclul picturi murale vechi de 200 de ani.

Experţii solicitaţi să analizeze modul în care s-a realizat renovarea acestui obiectiv spun că lucrările s-au făcut fără avizele necesare în cazul restaurării monumentelor de clasă A, cum este acesta, scrie Braşov.net. Asta pe lângă faptul că muncitorii au distrus picturi murale, au răzuit cu șpaclul ornamente vechi și au săpat în pereţii clădiri şanţuri pentru instalațiile electrice.

Lucrările au fost demarate de preoţii de la Biserica „Sfântul Nicolae”, de care aparţine „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului, care au obţinut fonduri inclusiv de la Consiliul Județean Braşov pentru renovarea acestui obiectiv de patrimoniu şi a altor două clădiri aflate în vecinătate. Pentru aceasta, au semnat un contract cu o firmă de construcţii care a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, titrează Adevărul.

Raportul experţilor în restaurarea monumentelor istorice evidenţiază greşeli grave în renovarea clădirii de patrimoniu: cabluri electrice îngropate în decorul mural, ornamente refăcute din ipsos și zugrăveli vechi, din secolul al 18-lea, îndepărtate cu șpaclul.

„Se poate vedea traseul cablurilor noi care au fost trasate prin pereţi, distrugându-se o parte din decorul pictat. Aceste uși păstrează decorul original de secol 18. Acuma ele sunt complet decapate, adică tot aceast finisaj istoric a fost înlăturat, au fost aduse la aspectul unor simple uși de lemn”, a exemplificat Marina Iliescu, arhitect expert monumente istorice.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Festivalul Conștiința: O nouă ediție cu întâlniri academice, între 30 septembrie și 4 octombrie, la Ploiești

 

Back To Top