Categorie: Administraţie

ratpAdministraţia Ploieşteană le pregăteşte o surpriză plăcută persoanelor care folosesc în mod obişnuit mijloacele de transport în comun din oraş. Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Local, programată pe 26 iunie, figurează un proiect care prevede modificarea tarifelor practicate de TCE pentru abonamentele săptămânala, bilunare şi lunare de transport public din municipiu. Măsura vizează o scădere considerabilă a preţurilor, motivată de creşterea înregistrată în ultimele două luni la numărul de călători transportaţi de TCE, care a dus automat şi la o creştere o randamentului societăţii.

De aceasta măsura vor beneficia în special călătorii TCE care au domiciliul în alte localităţi, respectiv flotanţii sau navetiştii, în condiţiile în care de la 1 aprilie Consiliul Local a stabilit deja că ploieştenii cu venituri până în 3.000 de lei pe luna beneficiază de transport public gratuit, pe durata lucrărilor la calea de rulare a tramvaielor.

Conform documentului, preţul unui abonament lunar pe toate traseele scade de la 65 la 48 de lei, în vreme ce un abonament săptămânal pe toate traseele va costa 6 lei, faţă de 10, cât este în prezet. Legitimaţiile pentru o zi (7 lei) şi biletele de călătorie (2 lei) îşi păstrează preţurile actuale. La fel se întâmplă şi cu abonamentul nenominal pentru firme, care va rămâne la valoarea actuală, de 200 de lei.

Preţurile pentru bilete şi pentru abonamentele nenominale pentru agenţi economici rămân neschimbate, conform proiectului.

Mai multe AICI

Back To Top