Categorie: Administraţie

gheorghe sarbuÎnainte de votul consilierilor ploieșteni prin care s-a dat curs unei solicitări DNA privitoare la constituirea Municipiului Ploiești în parte civilă în dosarul în care este arestat fostul primar Iulian Bădescu și patronii Petrolului, frații Capră, cu un prejudiciu de opt milioane de lei, au existat mai multe luări de poziție ale consilierilor din ambele tabere politice din cadrul CL Ploiești, în care s-a dezbătut proiectul de hotărâre. În continuare, declarația consilierului Gheorghe Sârbu (PNL).

„Din punctul meu de vedere, aprobarea acestui proiect de hotărâre nu înseamnă că recunoaștem că cele două hotărâri pe care le-am votat în 2012 ar fi nelegale. Cele două hotărâri aprobate de noi nu făceau referire la bani. Bani la bugetul local am votat când am votat bugetul. Problema este mult mai amplă – de ce în perioada iunie-decembrie 2012 nu am avut reprezentanți în consiliul de administrație de acolo până la încheierea unui nou contract – asta nu mai e treaba noastră, e treaba executivului primăriei.

Consider că votarea acestui proiect de hotărâre este normal, prin votarea acestui proiect nu înseamnă că ne îndreptăm împotriva cuiva. Până nu ajunge la tribunal, în fața judecătorilor, să hotărască dacă „da" sau „nu", DNA își face datoria – ne cere să aprobăm acest lucru. Nu înțeleg din asta că noi am recunoaște ceva (!), mai ales că cele două hotărâri purtau viză de legalitate, nu au fost atacate în contencios de către Prefectură, mai departe om vedea. Eu votez acest proiect", a declarat liderul consilierilor PNL din CL Ploiești, consilierul municipal Gheorghe Sârbu.

Consiliul Local al Municipiului Ploiești a votat astăzi un proiect de hotărâre prin care municipalitatea se constituie parte civilă în dosarul finanțării Asociației Comunitare Lupii Galbeni, în care fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, este inculpat, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită. Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul adus bugetului public se ridică la valoarea de opt milioane de lei.

{avsplayer videoid=68 width=690 height=400}

Back To Top