Categorie: Administraţie

datoriiTrei ani după semnarea actului, inspectorii Curții de Conturi Prahova, în urma verificărilor efectuate, au ajuns la concluzia că totul „s-a rezumat doar la primirea deconturilor și contabilizarea acestora, fără a se efectua periodic, cel puțin o dată pe an, verificarea evidenței contabile a asocierii". Asocierea între părți s-a încheiat pe o durată de 10 ani, contractul fiind valabil până în iunie 2023.

La data efectuării controlului, Curtea de Conturi a mai reclamat faptul că nu au existat estimări cantitative și valorice pe obiective și un plan de investiții pe perioade, aprobat de cei doi asociați. Mai mult, Curtea de Conturi a susținut că „la data de 31 decembrie 2015, conform datelor transmise de asociatul secund al SC Clipperton SRL (n.r. firma din Giurgiu) s-au realizat investiții în valoare de 101.081,84 lei (fiind atacate cinci obiective din lista de 8 obiective) și investiții în curs la nivel de 39.766,74 lei (fiind începute încă două obiective), astfel că nivelul total al lucrărilor de investiții de 140.848,58 lei realizate în perioada 06.2013 - 12.2015 reprezintă doar 5,56%". Mai mult, auditorii au descoperit „plata nelegală din fondurile societății a impozitelor și taxelor aferente locației Obor, în sumă de 45.687 lei, pe perioada derulării contractului de asociere".

În nota de relații, la data controlului, SC Hale și Piețe a susținut că va fi încheiat un act adițional privind plata impozitului, în mod explicit. Auditorii au solicitat, însă, „reanalizarea clauzelor contractuale de asociere în participațiune , în sensul stabilirii unui plan de afaceri, elaborarea listei de investiții atât calitativă, cât și valorică pe obiective în cadrul etapelor, stabilirea tipurilor de cheltuieli ce intră în costul asocierii și nivelul (număr de personal și cheltuieli aferente)".

Integral - observatorulph.ro

Back To Top