Categorie: Administraţie

palatul administrativ ploiestiAlesii PSD-ALDE si PMP au absentat de la ședința CL Ploiești de vineri, chiar dacă pe ordinea de zi erau două proiecte legate de reabilitarea blocurilor din Ploiești, proiecte care au ca termen limită de depunere pentru atragerea de finanțare europeană data de marți, 15 noiembrie. Primarul Ploieștiului critică dur atitudinea PSD, ALDE și PMP de a lipsi de la ședință: „Probabil că se dorește să nu finalizăm aceste proiecte. Până în cursul zilei de ieri, la ADR Sud-Muntenia nu fusese depus NICIUN PROIECT".

Motivul convocării de îndată a ședinței de azi este acela că, în scurtul timp avut din momentul preluării mandatului și până în prezent, am avut o muncă susținută în vederea realizării unor proiecte de reabilitare termică la nivelul municipiului Ploiești. În cursul zilei de ieri au fost întocmite toate documentele necesare și când am fost sigur că putem depune acest proiect am convocat ședința.

Înțeleg că o parte a Consiliului Local nu vrea să finalizăm aceste proiecte. Eu știu că suntem în campanie, dar trebuie să avem maturitate și să facem distincție între activitatea politică și cea administrativă, chiar dacă în consiliu discutăm de foarte multe ori și chestiuni politice.

Eu sunt foarte dezamăgit, vă spun sincer. Și cred că această dezamăgire o au și colegii mei care au muncit zi și noapte, și chiar dacă sunt doar două proiecte, efortul a fost substanțial. Eu propun să încercăm o ședință de îndată în cursul zilei de mâine, pentru că altă soluție nu avem. Fac un apel către toată lumea și sper ca să vină și să voteze aceste proiecte pentru a le depune. Până în cursul zilei de ieri, la ADR-Sud Muntenia nu fusese depus niciun proiect", a declarat primarul Adrian Dobre.

Sedința Consiliului Local Ploiești a avut pe ordinea de zi două proiecte legate de aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a documentațiilor pentru reabilitarea a două blocuri, respectiv 10D, de pe strada Sinaii, nr. 1, și blocul 12C, Bulevardul Republicii, nr. 104. Valoarea totala a proiectului pentru reabilitarea blocului de pe Sinaii este de peste 1.4 milioane de lei, inclusiv TVA, iar a blocului de pe Bulevardul Republicii tot de 1,4 milioane de lei. Cel de-al treilea proiect a vizat modificarea unei hotărâri de CL cu privire la contributia municipiului la Programul Operational Regional 2014-2020. Termenul limită de depunere a proiectelor de reabilitare a blocurilor este este marti, 15 noiembrie.

Back To Top