Categorie: Administraţie

Proiectul autorităţilor ploieştene pentru construirea unei noi pieţe centrale, pe platoul din spatele Halelor, este blocat din cauza unor probleme juridice privind terenul aferent. Obiectivul, propus de câţiva ani, amânat din lipsă de fonduri şi readus în actualitate anul trecut, când experţii în construcţii au recomandat demolarea vechii pieţe, se blochează acum la exproprieri.

 

Autorităţile ploieştene au observat acum, după ani de zile în care se făcuseră studii pentru modernizarea zonei, că nu deţin tot terenul aferent, ceea ce înseamnă, automat, că nu pot face demolările şi, implicit, nici lucrările la noua piaţă agroalimentară, pentru care estimau un cost de aproximativ 20 de milioane de lei şi solicitaseră deja aprobare pentru a trage fondurile din creditul bancar de la EximBank. Se pare că pe platou au fost vândute mai multe suprafeţe de teren, către doi privaţi care acum deţin acolo magazine, informează observatorulph.ro. Tranzacţiile au avut loc cu mai bine de zece ani în urmă, iar noii proprietari şi-au intabulat deja terenurile respective, mai notează sursa citată.

Pentru a merge mai departe cu proiectul, autorităţile ploieştene sunt acum nevoite să facă exproprieri, pentru a intra în proprietatea terenurilor înstrăinate de fostele conduceri ale Hale şi Pieţe.

Sursa: observatorulph.ro

Back To Top