Categorie: Administraţie

Autorităţile pregătesc mai multe proiecte pentru construirea unor şosele care să ocolească localităţile din nordul judeţului Prahova. Pe listă sunt, pe de o parte, oraşele Comarnic şi Buşteni, unde se formează în mod frecvent cozi de maşini pe DN1, şi, pe de altă parte, Câmpina, pentru devierea traficului spre Valea Doftanei.

Primul proiect este pregătit, de ceva vreme, de către Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), care a anunţat că lucrările ar putea să înceapă în acest an. Autorităţile judeţene sunt încrezătoare că, dacă nu apar blocaje, cele două noi şosele de centură ar putea fi gata undeva la mijlocul anului 2018.

"Coridoarele au fost gândite astfel încât aceste două şosele ocolitoare să traverseze preponderent terenuri publice şi să fie nevoie de foarte puţin exproprieri. Singurul obiectiv mai complex va fi realizarea unui pasaj peste calea ferată. Ne aşteptăm ca în a doua jumătate a acestui an să înceapă lucrările, iar în primul semstru din 2018 să fie gata", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Pentru centura municipiului Câmpina, proiectul este pregătit de Consiliul Judeţean, care a finalizat studiul de fezabilitate şi a anunţat că în următoarea perioadă va lansa o licitaţie pentru serviciile de proiectare. Lucrările ar putea să înceapă în 2018, fie din surse proprii, fie din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, a mai anunţat preşedintele Bogdan Toader.

Noua centură începe din DN1, potrivit reprezentanţilor CJ Prahova, cu o bretea de legătură şi din Calea Daciei, pentru a asigura accesul autoturismelor care vin dinspre Valea Prahovei, apoi traseul continuă paralel cu râul Doftana, proiectul vizând şi amenajarea unui pasaj, peste calea ferată, şi a unui nod rutier, cu sens giratoriu şi bretele de acces, în dreptul intersecţiei cu Drumul Judeţean 100E, care leagă Câmpina de Băneşti. În final, şoseaua de centură intră în DJ 102I, drumul care merge spre Valea Doftanei. Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu, care viza crearea unei alternative la DN 1, care să lege judeţele Prahova şi Braşov, pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele.

Back To Top