Categorie: Administraţie

Reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Ploieşti au reluat un subiect mai vechi, privind posibila acordare a gratuităţii la transportul public în interiorul localităţii pentru elevi şi studenţi, solicitând un punct de vedere fin partea Direcţiei Juridice pe această temă. În varianta optimistă, aceste discuţii s-ar putea conretiza vineri, când este programată o şedinţă a forului legislativ al Ploieştiului.

Astăzi, la şedinţa pregătitoare desfăşurată la sediul Primăriei, autorităţile au pus în discuţie varianta majorării subvenţiei pentru elevi şi studenţi, care în prezent au abonamentele reduse cu 50%, subvenţia respectivă fiind acordată de la bugetul de stat. Propunerea este ca restul sumei să fie subvenţionat, total sau parţial, de la bugetul local, existând discuţii atât pentru o subvenţie care în total să ajungă la 75%, cât şi pentru o subvenţionare totală, care ar însemna că elevii şi studenţii ar putea să călătorească gratuit cu mijloacele de transport public ale TCE Ploieşti.

Nu se ştie dacă un proiect de hotărâre în acest sens va putea fi analizat la şedinţa de mâine a Consiliului Local Ploieşti, însă, potrivit unor surse din administraţie, sunt şanse foarte mari ca o decizie să fie luată înainte de începerea anului şcolar 2017-2018.

Back To Top