Categorie: Administraţie

cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova a aprobat în această săptămână un proiect de hotărâre privind organizarea unui concurs de proiecte dedicat cultelor religioase recunoscute legal. Autorităţile au stabilit bugetul disponibil pe 2017 pentru parteneriate cu unităţile de cult şi modalităţile de departajare a proiectelor.

Hotărârea adoptată în această săptămână de CJ Prahova a stabilit componenţa comisiei de selecţie a proiectelor şi a cele pentru contestaţii, care vor fi prezidate de câte un ales judeţean şi din care vor mai face parte câte patru angajaţi ai instituţiei, de la compartimentele interne pentru culte, respectiv economic şi tehnic. Proiectul de hotărâre votat prevede şi criteriile de selecţie a proiectelor eligibile, în care se ţine cont de eventuala încadrare a bisericilor sau mănăstirilor în lista monumentelor istorice şi de categoriile de lucrări propuse.

În urma acestei selecţii, urmează să fie demarate lucrări în parteneriat cu unităţile de cult, în care Consiliul Judeţean va acoperi până la 90% din costul total al proiectelor, iar beneficiarii vor fi nevoiţi să asigure o cotă parte de cofinanţare. Bugetul total alocat, în acest an, este de 700.000 de lei, cu menţiunea că un proiect va putea să obţină cel mult 50.000 de lei.

Back To Top