Categorie: Administraţie

Administrația locală din Sinaia stabilește o premieră națională prin câștigarea, în instanță, într-un proces împotriva ANAF, a returnării TVA-ului. Este vorba despre o sumă de 470.000 de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată în investiția în telegondola din Sinaia.

Primăria Sinaia a dat în judecată Direcția de Finanțe din Prahova, pentru a-și recupera TVA-ul aferent investiției la telegondola Sinaia. Și asta după ce administrația locală a cerut ANAF restituirea cotei și chiar ar fi primit aprobarea rambursării sumei. Ulterior însă, după un control la Primărie, ANAF a decis să nu mai vireze banii, așa că s-a ajuns la instanță. "E vorba de 4.295.000 de lei. Au decis să ne ramburseze suma de 3.825.000 de lei, iar pentru suma de 470.000 de lei, ne-au respins-o, au zis că nu ne încadrăm. Am acţionat în instanţă, zilele trecute am câştigat şi cei 470.000 de lei pe care ei i-au respins la rambursare prima dată, plus 17.000 de lei cheltuieli de judecată", spune Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, pentru Digi 24.
Curtea de Apel Ploiești le-a dat dreptate autorităților din Sinaia, iar astfel s-a creat un precedent care, acum, le dă speranțe și altor edili, care visează la eliminarea birocrației și la recuperarea TVA-ului pentru investițiile făcute.

Back To Top