Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Red-CrossPrimarii din judeţul Prahova nu sunt de acord cu comasarea spitalelor sau cu reprofilarea acestora în cămine de bătrâni. Acesta a fost mesajul pe care primarii prahoveni l-au transmis secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii Anton Irimie, prezent astăzi la Ploieşti pentru o discuţie pe tema reorganizării sistemului sanitar. Irimie le-a spus edililor că listele cu spitale ce ar urma să fie comasate sau reprofilate sunt doar propuneri ale ministerului şi că decizia finală aparţine consiliilor locale. Acestea trebuie să decidă până pe 15 martie dacă vor fi de acord cu propunerile ministerului sau dacă vor să păstreze spitalele.

Nu vor să dea spitalele

Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a afirmat astăzi că singura autoritate locală prahoveană care a fost de acord cu propunerea Ministerului Sănătăţii privind comasarea sau reprofilarea spitalelor a fost cea din Buşteni.

Preventoriul TBC din acest oraş a fost propus spre transformare în cămin de bătrâni. Primăria Buşteni nu are nimic împotriva propunerii ministerului, mai ales ţinând cont de faptul că acest spital funcţionează într-o clădire care practic stă să pice.

Autorităţile publice din celelalte localităţi în care funcţionează spitale propuse spre comasare sau reprofilare vor să păstreze spitalele aşa cum sunt ele acum.

Ironizaţi de ministru

Atitudinea autorităţilor publice care în urmă cu câteva luni se plângeau se costurile mari pe care le implică funcţionarea spitalelor iar acum nu vor să se despartă de aceste spitale a fost ironizată public într-o conferinţă de presă, de către ministrul secretar de stat Anton Irimie.

„De când am lansat propunerile privind reorganizarea am constatat în mass media că s-a schimbat discursul. Oameni care apar în faţa camerelor de luat vederi nu se mai plâng de datorii şi de lipsuri. Cred că, dacă mai facem două, trei astfel de propuneri, sistemul de sănătate care acum trei luni era bolnav, aproape pe aparate, se vindecă complet”, a spus, ironic, Anton Irimie.

Acesta a adăugat că autorităţile locale au termen până pe data de 15 martie să decidă dacă vor păstra spitalele sa vor da curs propunerilor Ministerului Sănătăţii.

Ce propune ministerul

Conform listelor cu propuneri făcute de Ministerul Sănătăţii, patru spitale din judeţul Prahova ar urma să fie transformate în cămine de bătrâni şi alte şase ar urma să fie comasate cu alte unităţi sanitare.

Unităţile sanitare propuse pentru reprofilare sunt: Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, Preventoriul TBC de la Buşteni, Centrul de Sănătate Bălţeşti şi Centrul de Sănătate Urlaţi.

Conform propunerilor ministerului sănătăţii, Spitalul de Pediatrie şi Maternitatea Ploieşti ar urma să fie comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar Spitalul Movila ar urma să devină secţie exterioară a Spitalului municipal Schuller din Ploieşti.

De asemenea, ministerul a propus comasarea spitalului de psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal Câmpina, comasarea Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga cu Spitalul Orăşenesc Sinaia şi comasarea Spitalului de Boli Pulmonare Breaza cu cel de Pneumoftiziologie de la Drajna.

Back To Top