Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Spitalul Județean din Ploiești se numără printre cele 34 de unități sanitare din țară care primesc, anul acesta, dotpri nou, în valoare de aproape 20 de milioane de euro. Contractul a fost semnat marți, la București, de ministrul Sănătății, și asigură, pentru Ploiești, un aparat RMN și un sistem de arhivare imagistică.

 

Ministerul Sănătății a anunțat că 34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte, cu o valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale, au fost semnate marți. "Contractul pe care l-a semnat domnul ministru Bodog cu firmele de imagistică producătoare sau distribuitoare de echipamente înseamnă un pas important pentru Spitalul Judeţean, care nu beneficia de un RMN propriu. Eram nevoiţi să apelăm la o firmă privată pentru aceste analize. Investiţia este de aproape un milion de euro, în primul rând pentru RMN şi în al doilea rând pentru sistemul de arhivare imagistică, care înseamnă cu putem merge cu acea documentaţie primită în format electronic la orice spital din România sau din altă parte a Uniunii Europene pentru o a doua opinie", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Noile dotări vor fi livrate şi instalate în prima jumătate a anului 2018.
Cele trei contracte de achiziție sunt finanțate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, și deblocat în cursul anului 2017. Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.
În ceea ce privește spitalul din Ploiești, din 2017 Consiliul Județean derulează, aici, un program major, prin care se investește în reabilitarea saloanelor, grupurilor sanitare şi spaţiilor comune, schimbarea tâmplăriei interioare şi a mobilierului medical şi înlocuirea corpurilor de iluminat şi a tuturor reţelelor. Lucrările ar trebui să se încheie în a doua parte a acestui an.

Foto cu caracter ilustrativ

Back To Top