Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

adrian dobre dezbatere buget 182018 se anunţă un an foarte dificil pentru Primăria Ploieşti, care se confruntă cu o scădere drastică a veniturilor şi totodată o creştere a cheltuielilor, în special a celor de personal, care sunt aproape duble faţă de valoarea totală din 2016 spre exemplu. Din cauza problemelor bugetare, autorităţile pregătesc tăieri de la principalele servicii publice. În ciuda acestor lucruri, Primăria anunţă un buget de investiţii de peste 100 de milioane de lei, "alimentat" din economiile de anul trecut şi dintr-un credit bancar la care poate face trageri de circa 50 de milioane în acest an.

 

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a discutat luni, în timpul şedinţei de consultare publică organizate pentru prezentarea proiectului de buget pe 2018, despre scăderile încasărilor, care sunt generate de reducerea impozitului pe venit. Practic, Primăria primeşte în acest an, comparativ cu 2017, cu circa 170 de milioane de lei mai puţin de la Guvern din IVG. În teorie, cotele defalcate din TVA, care vin tot de la bugetul de stat, ar fi trebuit să acopere diferenţa, însă nu o fac.

Această scădere se va reflecta la capitolul funcţionare, unde intră salariile, bunurile şi serviciile şi serviciile publice. La spaţii verzi, spre exemplu, alocarea propusă conform proiectului de buget pe 2018 este de 12 milioane de lei, faţă de aproape 20, cât a fost anul trecut. La termoficare, reducerea e de la aproape 21 la puţin peste 10 milioane, iar cea mai vizibilă problemă este la subvenţia pentru transportul public, unde conducerea Primăriei propune o alocare de 20,4 milioane, faţă de aproape 40,7 în 2017. Adrian Dobre a explicat în timpul dezbaterii că salariile sunt asigurate în întregime, în timp ce alte capitole bugetare au trecute, în prezent, fonduri insuficiente pentru întreg anul.

La capitolul investiţii, totuşi, lucrurile nu stau chiar rău. Asta în condiţiile în care Primăria are la dispoziţie economiile din 2017, care nu pot fi folosite decât la dezvoltare şi parţial, conform unei modificări recente, la termoficare, potrivit explicaţiilor primarului, plus posibilitatea de a face trageri din creditul bancar de la EximBank contractat acum doi ani. În aceste condiţii, municipalitatea va avea circa 110 milioane de lei pentru dezvoltare, secţiune unde intră o serie de proiecte importante, ca refacerea aşa-zisului pod de lemn, extinderea reţelelor de canalizare, finalizarea lucrărilor la locuinţele de lângă Gara de Vest destinate ploieştenilor evacuaţi din case naţionalizate sau achiziţia de autobuze diesel noi. Alte trei priorităţi, momentan blocate de probleme juridice, sunt refacerea platoului pieţei centrale, finalizarea noii staţii de epurare şi începerea lucrărilor la viitorul spital municipal de urgenţă.

Adrian Dobre a amintit că, ţinând cont de limitările bugetare, se va pune mare accent pe proiectele europene, unde instituţia speră să atragă finanţări nerambursabile pentru achiziţia de tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice, crearea unei legături rapide între Gara de Sud şi Gara de Vest prin extinderea străzilor Libertăţii şi Depoului, lărgirea la patru benzi a ieşirii din Ploieşti spre Târgovişte din zona Podul Înalt şi construirea unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean.

cheltuieli functionare primaria ploiesti 2018

Back To Top