Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a organizat o conferinţă de presă în care a discutat în premieră despre cele 47 de documentaţii tehnice pe care municipalitatea le-a comandat dar care au expirat înainte de a fi puse în practică. Explicaţiile primarului, venite la circa două săptămâni de la adoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri prin care studiile expirate au fost şterse din gestiune, au fost oferite în urma apariţiei unor critici în presa locală privind cheltuirea fără rost a 2,7 milioane de lei pe documentaţii nefolosite, senzaţia generală fiind că principala durere a fost legată de un articol în care se spunea că obiectivul de investiţii cunoscut ca "podul de lemn" nu se va mai face.

În cazul podului din apropierea Gării de Sud, a existat o documentaţie tehnică pentru consolidare, care a ajuns să expire, însă municipalitatea a comandat între timp alt studiu, pentru demolarea şi construirea unui pod nou, iar acum este în procedură de selecţie pentru desemnarea constructorului, cu şanse mari ca lucrările să demareze în câteva luni. Edilul a explicat şi de ce alte proiecte tehnice sau studii de fezabilitate au ajuns să depăşească termenul legal de cinci ani, precizând că la multe dintre ele problemele au fost cauzate de lentoarea achiziţiilor publice şi de obligaţia ca primăriile să plătească astfel de documentaţii înainte de a depune proiecte europene, fără a avea vreo garanţie că vor primi şi finanţarea pentru a le pune-n practică.

"Sunt foarte multe discuţii pe această temă şi la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România, pentru că suntem obligaţi să facem s.f.-uri fără a avea garanţia că vom putea finanţa aceste lucrări", a explicat, pe scurt, primarul Ploieştiului. "Toată discuţia din ultimele zile de la Ploieşti a plecat de la o hotărâre de Consiliu Local de scădere din patrimoniul municipiului a unor proiecte de investiţii. Aceste casări au venit ca urmare a unei măsuri recomandate de Curtea de Conturi pentru o serie de investiţii, pentru că studiile de fezabilitate intră tot în categoria de investiţii. Aceste studii de fezabilitate aveau o anumită vechime, se aflau într-un cont de investiţie în curs şi aveam obligaţia să fie scăzute de acolo. Un studiu de fezabilitate care este mai vechi de cinci ani de zile nu mai poate fi folosit. O parte din aceste investiţii au fost sau vor fi realizate pe baza altor documente. La unele am fost nevoiţi să abandonăm primele studii pentru că s-au modificat criteriile şi am avut nevoie de studii noi. De exemplu, reabilitarea termică a blocurilor 14-15 de pe strada Ciprian Porumbescu. Au fost realizate documentele pe vechea procedură, s-au modificat condiţiile impuse şi am fost obligaţi să facem alte studii de fezabilitate. Mai există proiectul pentru podul de lemn. Acum există un studiu de fezabilitate care a stat la baza alcătuirii caietului de sarcini pentru reconstrucţia podului, ce include demolarea şi realizarea unuia nou. Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi în momentul de faţă proiectul acesta se află în procedură de achiziţie. Alt proiect se referea la modernizarea Şoselei Vestului, tronsonul cuprins între Cosminele şi Şoseaua Nordului. Acest tronson s-a făcut în urma investiţiilor din fonduri europene pentru liniile de tramvai. Există un studiu chiar legat de modernizarea unei linii de tramvai, care nu-şi mai avea rostul. Da, s-au cheltuit banii respectivi, faptul că au fost aruncaţi pe fereastră rămâne de văzut", a declarat Adrian Dobre, încercând să argumenteze că expirarea celor 47 de documentaţii tehnice nu ar trebui să fie privită ca un eşec al Primăriei Ploieşti.

Back To Top